De Kristal

 

 

 

 

 Chakra Olie

 

Chakra 1: stuit-, basis- of wortelchakra
Men noemt dit chakra ook wel overlevingschakra, omdat dit chakra gericht is op overleving en bevrediging van alle basisbehoeften zoals eten, drinken en slapen. Het basis-chakra is een soort fundering waardoor de mens verbonden is met de energie van de aarde. AIs iemand weinig lichamelijke energie heeft of niet goed in zIn vel zit, stroomt de energie niet goed meer door dit chakra (blokkade). Het mengsel voor een betere energie doorstroming bestaat o.a. uit patchouli, basilicum, ceder, kaneel en verveine.
 
Chakra 2: milt- of heiligbeenchakra
Het heiligbeenchakra regelt onze emoties, begeerte, seksualiteit, bezorgdheid, creativiteit en alle onbewuste ritmische functies rondom dit chakra. Shocks, akelige ervaringen of problemen kunnen dit chakra blokkeren. Het mengsel voor het heiligbeenchakra werkt regulerend en bestaat o.a. uit bergamot, citroen, jasmijn, palmarosa, roos, rozenhout, sandelhout en ylang-ylang.
 
Chakra 3: zonnevlechtchakra
Het zonnevlechtchakra representeert ons handelen, onze kracht, wil en vitaliteit en de zonneschijn in het leven. Wie bang of nerveus is, voelt de maag vaak samentrekken; dit is spanning in het zonnevlechtchakra. Het zonnige, versterkende en rustgevende mengsel voor het zonnevlechtchakra bestaat o.a. uit mandarijn, mirre, sinaasappel, vanille en vetiver.
 
Chakra 4: hartchakra
Het hartchakra is het centrum van liefde, verwantschap,medegevoel, vrijheid en innerlijke ruimte. Liefde van het hart wordt gekenmerkt door vreugdevolle acceptatie van de eigen persoon en van het leven zoals het is. Een mengsel wat het hartchakra versterkt bestaat o.a. roos abs., neroli, vanille en ylang-ylang.
 
Chakra 5: keelchakra
Het keelchakra representeert elke vorm van communicatie met de buitenwereld. Bij degenen die bijvoorbeeld moeilijk hun gevoelens kunnen of durven te uiten of bij wie zijn gedachten inslikt uit angst anderen te kwetsen, kan er een blokkade optreden in het keelchakra. Een verzachtend mengsel voor het keelchakra en voor een betere communicatie bestaat o.a. uit jeneverbes, kamille, mirre en roos.
 
Chakra 6: voorhoofdchakra
Het voorhoofdchakra wordt in verband gebracht met het derde oog. Het voorhoofdchakra heeft ook te maken met het denken, met verstand en inzicht. Het werken met dit chakra zal vooral heilzaam zijn voor mensen met een warrige geest en voor degenen die grote verstandelijke inspanningen moeten leveren. Het mengsel dat het voorhoofdchakra versterkt bestaat o.a. uit laurier, mirte, munt en scharlei.
 
Chakra 7: kruinchakra
Het kruinchakra representeert onze bewuste en onbewuste gedachten en structuren, ons geloofssysteem en het kennen van de zuivere intuitie. Het kruinchakra staat in verbinding met de kosmische energie. Het mengsel voor dit chakra werkt zuiverend, verhelderend en beschermend en bestaat o.a. uit lavendel, roos, sandelhout en wierook.


 

Top